Bygning af Lift, på min måde

topramme med dørkplade

Jeg manglede til tider en lift, til når jeg lavede et projekt. Fik handlet mig til en svendeprøve tegning som jeg lavede lidt kraftigere.

Vanger blev ændret til 30*60 profilrør, frem for 8*60 pladejern. Grunden hertil var at jeg kunne montere hjul inde i vangen, for at undgå skævvridning, ved tunge løft. hjulene drejede jeg i pom, en hård plast. afstands stykker mellem vanger blev også lavet i pom blot hvid. skaffede en hydraulik cylindre hos svoger christian, så nice.                                          De gevindstykker som på billedet sidder i cylinderen, fik jeg desværre ikke skiftet inden det gik galt, de knækkede begge to på samme tid under testen. er nu skiftet med hærdet bolte. af skade bliver man klog.

 

akselen i midten skulle bare være et hul i rammen, det ændrede jeg til bøsninger med mulighed for at smøre senere.

Jeg har nu fået købt en el hydraulisk pumpe, som jeg vil montere med fjernbetjening samt et vægpanel. der foruden skal jeg have noget sikkerhed. mere herom senere.

Et hul blev skåret i gulvet, og gravet frit. Tænkte først at grave ekstra fri og støbe gulv og vægge , men hullet som blev skåret var der ikke iregnet nye vægge.

DA der ikke var plads til at lave ny bund og sider, måtte der tænkes nyr ider.
der blev lavet en ramme forbundet med fladjern til liften. så det blev en svævende lift.
Liften kører fint dog med hydraulik, fik testet min elpumpe på 24 volt, virkede fint til den sprang det ene batteri. nu venter jeg på nye batterier.