Garage hygge med cnc.

Optimum bf 46 vario. Nyeste skud på udstyr i gragen, skal have lavet cnc styring på som de andre.

Planen var at bruge mach3 som tidligere, men valgte at bruge et centroid acorn kort. Dette kort er specielt designet til cnc fræs eller drej.

Maskinen er nu blevet udstyret med limits på x.y,z, valgte denne gang kontaktløse sensor, som kun måler på alu og stål.

Min x akse har en automatisk fremfører, som jeg gerne ville beholde sammen med min cnc upgrade. spurgte 2 steder som begge ikke mente det kunne lade sig gøre.

så jeg måtte selv til at lave beslag til dette, havde ellers bestemt at jeg ville købe et færdiglavet kit, så det var plug and play. skulle have vendt mit beslag så de følger maskinen frem for at stikke ud og op, da jeg ikke har meget plads i min lille garage.

nu venter jeg blot på mit cnc kort samt steppermotor. jeg har valge 12nm til z og 8.5nm til x,y,a. af typen hybrid stepper closed loop. lidt i den kraftige ende med det er også en voksen maskine.

Mere herom når der kommer grej.

og det var i dag.

wupti så kom der driver,strømforsyning og andet legetøj.

Et par stepper blev monteret,y 8,5 nm og z 12 nm.

Intet nyt uden udfordringer, stepper kører nice, men der er altid fintuning, glæder mig til af få bælter på.

 

 

Er ved at lave sådan en probe til Flemmings fræser, så den kan finde hjem. Og det vil være løgn at sige det ikke har været udfordringer der.

Bla. Få dyret til at lave et hul på det samme som jeg har tegnet i fusion 360. Men med lidt tuning begynder det at ligne noget. Nu er det bare lidt med at finde de rigtige skær som holder. Fik et stykker af Michael Krogh med 2 fløjter, de var gode, skriver var for de er desværre knækket. ??. Nå men nye blev bestilt hjem, og afsted det gik.

Bruger nu 2 fløjter i alu og plast, men fortsætter med at prøve 4 i stål.

Køling er der rimelig styr på, mangler bare lige 2 meter truck gardin, der skal afdække for sprøjt og holde køling på plads.

Opgaven jeg har nu er fiksering af emner med sekundlim. Går fint med biltema lim.

Har efterfølgende ændret lidt med fiksering og ny setup på acorn samt masser af køling. Har flanger om at lave ekstra køling som også fjerner spåner.

Tja det skal lige sige, at bliver det for varm så slipper det.

Men, nu har jeg fundet 14 måder ikke at fastspænde emnet. 😉

jeg har længe manglet en tool holder til mine spindler og værktøj. så af kom min fremfører og på kom min nye tool plate. NICE

F
Fik ikke lige gravering af teksten med på video.
a akse på centroid.

Rendte over et gear og servo til mit kommende projekt med A akse. nu skal jeg bare lære at tegne i 4 akse i fusion.

Første test med lidt gcode skrevet på stedet.

Skriv et svar